Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2014

Більше 20 кримінальних проваджень за фактами сепаратизму й тероризму передано до суду – прокурор області

На сьогодні слідчими СБУ в області розслідується 60 кримінальних проваджень за фактами проявів сепаратизму і тероризму, ще 5 – за фактами замаху на територіальну цілісність і недоторканність України – слідчим управлінням прокуратури області.  При цьому 35 з них – за фактами злочинів, скоєних на території Донецької та Луганської областей.

Про це на прес-конференції 9 жовтня повідомив прокурор області Юрій Данильченко.
 
«За результатами розслідування до суду направлено 23 кримінальних провадження зазначеної категорії, з яких 10 уже розглянуто судом та винесено обвинувальні вироки», - розповів прокурор області.
 
Він також зазначив, що в рамках цієї роботи правоохоронцями викрито дві злочинні групи (усього 6 осіб). Вони підозрюються у скоєнні терористичних актів, а саме: пострілах з РПГ по приміщенню Харківського бронетанкового авторемонтного заводу 3 серпня і по одній з цистерн поїзда, що прямував через перегін Зміїв - Занки 7 липня.
 
Крім того, члени однієї з цих груп були затримані під час замаху на терористичний акт. Вони планували вистрілити з РПГ по місцю тимчасової дислокації спеціально створеної групи правоохоронців ГУМВС України.
 
«На даний момент всі підозрювані затримані, їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває, його хід перебуває на контролі прокуратури області», - резюмував прокурор області.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2736