Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2014

На Харківщині розслідується понад 70 кримінальних проваджень за фактами тероризму й сепаратизму – перший заступник прокурора області (відео)

УСБУ в Харківській області розслідує 72 кримінальних провадження за фактами проявів тероризму й сепаратизму, 32 з них – за фактами злочинів, вчинених у зоні проведення АТО.

Про це в ефірі програми «Тема дня» на обласному телебаченні  розповів перший заступник прокурора області Валерій Романов.
 
«Наразі за результатами слідства до суду направлено вже 30 проваджень зазначеної категорії, за 16 з них вже винесені обвинувальні вироки», - зауважив В. Романов.
 
Окрім того, слідчими прокуратури області завершені досудові розслідування стосовно очільників міст Слов’янська та Стаханова.
 
Обвинувальний акт стосовно мера Стаханова скеровано до Сєвєродонецького міського суду Луганської області – за місцем скоєння злочинів. У кримінальному провадженні стосовно екс-мера Слов’янська Н. Штепи вирішується питання про визначення підсудності.
 
Перший заступник прокурора області також додав, що постановою заступника Генерального прокурора України слідчому відділу прокуратури області доручено проведення досудового розслідування стосовно екс-голови апеляційного суду Луганської області.
 
«Колишній голова суду через відеозвернення проголосив себе «президентом Південно-Східної України» та із застосування засобів масової інформації закликав до захоплення державної влади й змін територіальної цілісності України», - зазначив В. Романов
 
Йому інкримінується ціла низка статей. Це дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, вчинені з використанням ЗМІ – ч. 3 ст. 109 КК України; посягання на територіальну цілісність та недоторканність України  - ч. 3 ст. 110 КК України; самовільне привласнення владних повноважень - ч. 1 ст. 353 КК України.
 
На сьогодні у кримінальному провадженні створено групу слідчих та прокурорів, проведені необхідні експертизи (портретна, фоноскопічна, лінгвістична). Наразі проводяться слідчі дії для встановлення місцезнаходження екс-судді.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3689