Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2014

Полковнику харківської міліції, за вказівкою якого було проведено розгін учасників Євромайдану, оголошено підозру

Одному з колишніх представників керівного складу Харківського міського управління ГУ МВС України в області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

За інформацією першого заступника прокурора Харківської області Валерія Романова, встановлено, що за вказівкою полковника міліції, який мав забезпечувати охорону громадського порядку біля Академії внутрішніх військ МВС України 19 лютого цього року, почався розгін мітингувальників. Правоохоронці фактично застосували силу до мирних, неозброєних демонстрантів, через що кілька громадян отримали тілесні ушкодження.
 
Більше того, через недбалість колишнього правоохоронця до охоронюваного периметру, створеного міліціонерами, безперешкодно зайшло близько 100 так званих «тітушок», які побили мітингувальників, спричинили тілесні ушкодження представникам ЗМІ та розбили камери операторам кількох телеканалів.

 Під безпосереднім керівництвом полковника міліції з місця проведення мітингу правоохоронцями безпідставно затримано та доставлено до райвідділу 12 мітингувальників, на яких незаконно складено адміністративні протоколи за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків). При цьому жодного з «тітушок» міліціонерами не затримано. Лише за втручання прокуратури всі постанови суду про 15-добовий арешт цих громадян скасовано.
 
Наразі екс-міліціонеру обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Матеріали щодо протиправних дій «тітушок» слідством виділено в окреме провадження за ч. 1 ст. 171, ч. 1 ст. 296 КК України (перешкоджання професійній діяльності журналістів та хуліганство).
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2788