Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2015

За дорученням Віктора Шокіна у Харкові створено спеціальну слідчу групу за участю працівників ГПУ

За дорученням Генерального прокурора України Віктора Шокіна у Харкові створено спеціальну слідчу групу, до якої увійшли працівники центрального апарату ГПУ.

Про це сьогодні на брифінгу у прокуратурі області повідомив заступник Генерального прокурора України Володимир Гузир.

«Вчора одразу ж після прибуття до Харкова я взяв керівництво групою на себе. Хочу запевнити, що робота організована за усіма напрямками. Окремо хотів би відзначити професіоналізм працівників Управління Служби безпеки України в області. Зібрана ними первинна інформація має великий інтерес для слідства», - відзначив В. Гузир.

Він озвучив дві основні версії, за якими зараз ведеться слідство. Це терористичний акт, скоєний з метою дестабілізації  ситуації в регіоні терористичною групою так званих «Харківських терористів», та теракт, вчинений з тих самих мотивів, але іншим угрупуванням.

Заступник Генерального прокурора України провів оперативну нараду за участю заступника Міністра внутрішніх справ України Василя Паскала. На засіданні заслухано хід розслідування усіх кримінальних проваджень, пов’язаних з вибухами, що сталися у місті та області.

«Недоліки, виявлені у роботі над цими справами, особливо в діяльності слідчих підрозділів, отримали відповідну оцінку. Надані певні рекомендації, які повинні кардинально вплинути на ефективність розслідування цієї категорії справ», - підкреслив Володимир Гузир.

Довідково:

Вибуховий пристрій здетонував на пр. Маршала Жукова 22 лютого, близько 13.10. На місці події загинуло двоє осіб, один з них працівник міліції. Крім того, ще 11 осіб доправлені до 4 лікарень Харкова. Серед поранених – 4 працівників міліції.
Крім того, сьогодні, 23 лютого у лікарні помер один з потерпілих – 15-річних хлопець.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1221