Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2015

Розпочато розслідування багатомільйонних розкрадань коштів КП через фіктивні фірми Жиліна

Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Прокуратурою та Управлінням Служби Безпеки України в області проведено фінансово-господарський моніторинг діяльності комунальних підприємств Харківської міської ради. За його результатами встановлено, що лідер організації «Оплот» Євген Жилін сприяв привласненню коштів, використовуючи реквізити створених ним підприємств з ознаками фіктивності. Лише протягом 2012-2014 років шляхом здійснення безготівкових товарних операцій через 9 фіктивних фірм виведено з легального обігу 100 млн. грн. комунальних підприємств Харкова.
 
Основною метою цих операцій було подальше привласнення цих коштів та сприяння в ухиленні від сплати податків іншим суб’єктам реального сектору економіки.
 
Загальний же обсяг коштів, перерахованих через підконтрольні Жиліну фірми, за 2 роки склав понад 1 млрд. грн.
 
Найближчим часом кримінальне провадження для проведення досудового розслідування буде направлено до УСБУ в області, оскільки службою безпеки вже проводиться досудове розслідування за фактом фінансування тероризму Є. Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).
 
В рамках останнього кримінального провадження вказаний громадянин оголошений в розшук.

 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1943