Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2015

Прокурор області обговорив проблеми реформування органів прокуратури з представниками Консультаційної місії ЄС в Україні (фото)

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко зустрівся з представниками  Консультаційної місії Європейського союзу в Україні.

 
У зустрічі взяли участь заступник голови місії Юг Мішель Фанту та фахівці відділу регіонального співробітництва Міхай Барбуту і Станіслав Безовскі.
 
Сторони обговорили широке коло питань,  пов’язаних із реформуванням сектору верховенства права, його інституцій та функцій, впливом реформ на роботу прокуратури.

Прокурор області відповів на питання гостей та надав вичерпну інформацію щодо діяльності органів прокуратури Харківщини в умовах реформування. «Для нас важливо під час реформи зберегти баланс між старим та новим: не загубити напрацювання, що вже є, та максимально ефективно імплементувати європейські досвід та цінності. Тому ми чітко розуміємо важливість співпраці з Місією і готові до повної взаємодії з фахівцями Євросоюзу», - відзначив Ю.Данильченко.

Зі свого боку пан Фанту подякував прокурору області за відкритість та надану інформацію. Крім того, він відзначив, що фахівці місії нині приступають до активної стадії консультацій та налагодження робочих стосунків з представниками усіх правоохоронних органів та правових інститутів.

Довідково

Консультативна місія Європейського союзу (КМСЄ) в Україні була створена відповідно до рішення Ради ЄС від 22 липня 2014 року на прохання української влади.

КМСЄ в Україні є невиконавчою, беззбройною, цивільною місією для підтримки, консультування та менторства відповідних українських учасників у реформуванні цивільного сектора безпеки на стратегічному рівні.

Діяльність КМСЄ поширюється на всю сферу верховенства права (в тому числі прокуратуру та суди) і правоохоронні органи, за винятком оборонного сектору.

 
 


Прес-служба прокуратри Харківської області

кількість переглядів: 2904