Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2015

Прокуратура Харківської області процесуально керує у провадженні за фактом захоплення заручників

Досудове розслідування здійснюється за п. 1 ч. 2. ст. 115 (умисне вбивство двох або більше осіб) та ч. 2. ст. 147 (захоплення заручників) КК України.

Нагадаємо, учора, 25 травня близько 20:50 під час спецоперації по звільненню заручників  було ліквідовано зловмисника. Заручники не постраждали.
 
Конфлікт стався на ґрунті фінансових негараздів сім’ї харків’янина.  Родина під заставу будинку взяла кошти в кредит, однак виконати боргові зобов’язання вчасно не змогла.
 
Так, 19 лютого цього року рішенням Люботинського міського суду частково задоволено позов кредитора і для погашення заборгованості понад 855 тис. грн. вирішено звернути на користь кредитора житловий будинок у м. Люботин. Зареєстрованих осіб – виселити.
 
25 травня уповноважені особи прийшли для виконання судового рішення. Чоловік, не згодний з діями державного виконавця, застосував мисливську зброю – нарізний карабін «Сайга». В результаті чого двоє понятих (1981 та 1988 р.н.) загинуло на місці. Третій отримав вогнепальне поранення лівої голені і був доставлений до лікарні для надання медичної допомоги.
 
Після цього зловмисник заволодів автомобілем ВАЗ, що належить виконавцю та вирушив у напрямку автошляху Київ-Харків, де поблизу с. Коротич Харківського району зупинився на автозаправній станції «ОККО» та в приміщенні заправки захопив 3-х заручників (працівників заправки та клієнта).

Перемовини тривали майже 6 годин. Однак, вирішити конфлікт без силового сценарію не вдалося.
  
  
Довідково:
  
  
Проведення досудового розслідування доручено СУ ГУМВС України в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів прокуратури області.
  
Хід слідства взятий керівництвом прокуратури області на контроль.

  
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1425