Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2016

Оголошено підозру посадовцям агротовариства за забруднення земель невідомими отрутохімікатами. Прокуратура контролює хід розслідування

Первомайською місцевою прокуратурою затверджено підозру посадовим особам агротовариства, що отруїло хімікатами землю біля житлових будинків селян.

Як розповів начальник Сахновщинського відділу Первомайської місцевої прокуратури Костянтин Щербак, головному інженеру та головному агроному ТОВ інкримінується правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 239 КК України (забруднення земель).
 
Нагадаємо, 28 травня поточного року до правоохоронців звернувся голова Лебедівської сільської ради. Він повідомив, що працівники одного з товариств району залишили поблизу домівок селян "КАМАЗ" з цистерною.
 
З автомобіля почала витікати невідома речовина білого кольору з характерним запахом. Загалом з машини вилилось близько тонни отрутохімікатів. Селом розповсюдився їдкий запах.
 
Потім автомобіль  переїхав на територію тракторної бригади, де скидання речовини продовжилося.
 
З діагнозом "отруєння невідомими хімікатами" до лікарні госпіталізували 6 селян. Іншим місцевим мешканцям також надавалася амбулаторна медична допомога.
 
Наразі проводяться судово-хімічні експертизи, екологічна інспекція проводить позапланову перевірку ТОВ.
 
Досудове розслідування триває. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1265