Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2016

Боротьба з корупцією, повернення самозахоплених земель та протидія незаконній вирубці лісу. У прокуратурі визначили основні пріоритети (фото, відео)

У прокуратурі Харківської області відбулася оперативна нарада під головуванням прокурора області Юрія Данильченка за підсумками роботи відомства протягом 9 місяців 2016 року.

В ході наради прокурори обговорили проблемні питання, що виникають у діяльності органів прокуратури області в умовах триваючого процесу реформування та змін до законодавства, окреслили основні пріоритети у подальшій роботі.
 
"Що стосується виконання тих завдань, які ставить Генеральний прокурор, то в цілому результати роботи прокуратури Харківської області - позитивні. Це пов'язано, в першу чергу, з питаннями щодо боротьби з корупцією. Значно збільшилася кількість виявлених фактів кримінальної корупції, хабарництва. Активніше почали працювати оперативні підрозділи разом з процесуальними керівниками, і ми маємо реальні результати", - розповів Ю. Данильченко.
 
Так, упродовж трьох кварталів поточного року слідчим управлінням прокуратури області скеровано до суду 24 кримінальні провадження, що стосуються корупційних правопорушень. Станом на кінець вересня слідчим управлінням проводиться досудове розслідування у 32 кримінальних провадженнях з ознаками корупції.
 
Прокурор області зазначив, що одна з головних вимог ГПУ у роботі прокуратури області - боротьба з незаконною вирубкою лісу. Працівники відомства на сьогодні націлені на проведення реальної роботи у цьому напрямку, оскільки це дуже серйозна проблема, яка стосується не тільки Харківської області, а і всієї Україні.
 
"Сьогодні ми також активно займаємося питаннями самовільного захоплення земель, і кожен прокурор звітує про виконану роботу. В цьому напрямку активно працюємо спільно з фіскальною службою, з оперативними підрозділами", - пояснив Ю. Данильченко.
 
Так, у сфері земельних відносин органами прокуратури області за 9 місяців цього року пред'явлено до суду позовів на суму 95 млн. грн., задоволено 128 позовів на 35,1 млн. грн. Площа повернутих земель у власність держави та територіальних громад складає 1,754 тис. га.
 
"Я думаю, що до кінця року нам буде про що доповісти і керівництву Генеральної прокуратури і, в першу чергу, жителям Харківщини. Впевнений, що, якщо такими темпами будемо продовжувати роботу, то наведемо порядок у цій частині ", - зазначив Ю. Данильченко.
 
Відео тут



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1300