Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2016

Прокуратура у суді зобов’язала підприємця знести «гараж»-самобуд в 9 поверхів

Господарський суд області повністю задовольнив позов прокурора, визнавши незаконним зведення 9-поверхового будинку на вул. Полтавський шлях, та зобов’язав власника самобуду привести будівлю у попередній стан шляхом знесення самочинно зведених поверхів.

Як повідомив заступник прокурора Харківської області Олег Мельник, у судовому засіданні доведено, що підприємець незаконно, без будь-якої дозвільної документації, звів на місці гаражу багатоповерхівку.
 
За висновком судової будівельно-технічної експертизи, самобуд не відповідає жодним вимогам архітектурно-будівельних, протипожежних, санітарних та технічних норм. Більше того, через незадовільний технічний стан будівля є небезпечною, як для людей, так і споруд, розташованих поруч.
 
Нагадаємо, навесні минулого року до прокуратури надійшла інформація про незаконне зведення 9-поверхового будинку в одному із дворів у центрі Харкова.
 
«Встановлено, що на місці одноповерхового цегляного гаражу підприємець звів кількаповерхову нежитлову будівлю та узаконив її. Пізніше, не маючи будь-яких дозвільних документів на виконання будівельних робіт та проектної документації, він добудував «гараж» до 9-ти поверхів. Більше того, самобуд зведений без врахування потужностей міських інженерних комунікацій - водопроводу, електромереж тощо», - розповів О. Мельник.
 
У зв’язку з цим прокуратура направила до суду позов з вимогою привести будівлю у попередній стан.
 
Крім того, за фактом самочинного будівництва на самозахопленій землі восени минулого року Харківська місцева прокуратура № 2 розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.197-1 КК України, триває досудове розслідування.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1263