Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2017

Прокуратура вимагає найсуворішого покарання для одного із організаторів захоплення ХОДА весною 2014 року

Як повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, сьогодні у Київському районному суді м. Харкова відбулися дебати у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень, що призвели до захоплення будівлі облдержадміністрації у квітні 2014 року (ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 296 КК України).

«Прокуратура вимагає максимальної міри покарання для одного з організаторів тих масових заворушень, що супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна. Ми наполягаємо на 8 роках позбавлення волі для одного із організаторів захоплення ХОДА. Ще трьом підозрюваним у заворушеннях прокуратура просить призначити покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. У ході судового засідання прокуратура представила достатньо доказів провини осіб, які сьогодні знаходяться на лаві підсудних. Ми вважаємо, що їх провина очевидна та доведена", - зазначив прокурор Харківської області Юрій Данильченко.
 
Нагадаємо, 6 квітня 2014 року натовп проросійських активістів захопив будівлю Харківської обласної державної адміністрації. Приміщення ХОДА правоохоронці звільнили вже через день. Під час звільнення було затримано 65 осіб, які в той час були всередині, в тому числі і кількох організаторів масових заворушень.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1200