Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Олександр Фільчаков у складі української делегації зустрівся з представниками Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству OLAF (ФОТО)

Під час робочої поїздки у Брюссель у складі української делегації керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков зустрівся із представниками Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству – European Anti-fraud Office - OLAF.

До складу делегації від України також увійшли прокурори Офісу Генпрокурора та САП, працівники Бюро економічної безпеки України та Національного антикорупційного бюро України, представники Кабінету міністрів України та Державної аудиторської служби України.

 
OLAF — це європейська інституція, яка здійснює зовнішні та внутрішні адміністративні розслідування по боротьбі з шахрайством, корупцією та іншою протиправною діяльністю, що завдає шкоди фінансовим інтересам Європейського Союзу.

 
Зазначимо, що Офіс Генпрокурора та OLAF здійснюють співпрацю на основі Адміністративної угоди, підписаної між установами у лютому 2021 року.

 
Учасники заходу обговорили питання боротьби з шахрайством та корупцією.
 

Під час семінарів відбувся обмін цінним досвідом з вдосконалення функціонування системи протидії шахрайству з ресурсами, які становлять фінансовий інтерес для ЄС.
 

Олександр Фільчаков підкреслює, що для роботи обласної прокуратури це унікальна можливість отримання цінного досвіду.  
 

«Під час семінарів було висвітлено важливі питання ефективної системи запобіганню та протидії шахрайству, що має великий потенціал для нашої роботи. Взаємодія з OLAF сприяє захисту фінансових інтересів ЄС, мінімізувавши потенційні ризики шахрайства та іншої незаконної діяльності з коштами ЄС», — розповів очільник облпрокуратури.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 154