Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2017

Прокуратура викрила злочинну групу, яка за 70 тис. доларів пообіцяла посаду керівника державного агропідприємства (фото)

Прокуратура Харківської області спільно з УСБУ в області та нацполіцією викрили під час отримання неправомірної вигоди злочинну групу, яка за гроші обіцяла влаштувати громадянина на посаду керівника одного із державних сільгосппідприємств в області.

Як повідомив заступник начальника управління прокуратури області Денис Маслій,  троє чоловіків, використовуючи особисті зв'язки у Міністерстві агрополітики та продовольства України, вимагали кошти за лобіювання питання призначення на посаду.
 
Зловмисники оцінили свою "послугу" у 70 тис. доларів США.
 
Чоловіків спіймали "на гарячому" - під час одержання частини хабара. Всього зловмисники встигли отримати 38 тис. доларів США. Інші кошти необхідно було сплатити після призначення на посаду.
 
Одного із посередників затримали у Києві, другого - в Одесі, третього - у Харкові.
 
Досудове розслідування проводить слідче управління ГУ НП в Харківській області за ч. 3 ст. 369-2 КК України (отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).
 
Наразі зловмисники затримані у порядку ст. 208 КПК України.
 
Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у вказаному провадженні.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1059