Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2017

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно 7 фігурантів «кооперативної земельної справи» (відео)

Про це повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко під час брифінгу за підсумками координаційної наради керівників правоохоронних органів регіону.

«Основну частину цього розслідування проводить Генеральна прокуратура України. Слідчі прокуратури Харківської області проводять досудове розслідування за дорученнями Генеральної прокуратури України в окремих епізодах. Стаття - розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України)», - розповів прокурор області.
 
Ю. Данильченко поінформував, що на сьогоднішній день прокуратура області вже має дуже конкретні і зрозумілі результати. Зокрема, вже оголошено 9 підозр. Відносно 7 осіб - засновників «псевдоЖБК» і реєстратора - обвинувальні акти направлено до суду.
 
«Є і другий напрямок боротьби з «кооперативної схемою» роздачі землі - наша позовна діяльність. Всього ми звернулися до судів з 137 позовами. Тільки в цьому році внесено 20 позовів на землі площею майже 25 гектар. 10 з них стосуються землі, виділеної вже в 2016 році. Один з цих позовів розглянуто та вже за старою традицією нам відмовлено у зв'язку із закінченням строків позовної давності. Тобто, до суті позову у судів претензій немає. Відмовляють через формальні причини. Але це нас не зупиняє. Робота ведеться планомірно. Доходимо до касації», - сказав прокурор області.
 
Крім того, Юрій Данильченко повідомив, що вже цього року за виграними прокуратурою у судах позовами реально повернуто громаді міста більше 5 гектарів землі вартістю понад 140 млн. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1442