Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

Прокуратура довела у суді вину іноземця, який вбив відомого харківського адвоката навесні 2016 року

Дзержинський районний суд м. Харкова підтримав позицію прокуратури області  та визнав винним 27-річного громадянина Азербайджану в умисному вбивстві з корисливих мотивів за попередньою змовою харківського адвоката (п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігора Чуба, суд призначив чоловіку покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, у березні 2016 року двоє чоловіків вирішили пограбувати та вбити правника. Один з них раніше був знайомий з адвокатом та неодноразово гостював у юриста вдома.
 
Щоб реалізувати свій злочинний план зловмисники домовилися з потерпілим про зустріч у нього вдома. Вони безперешкодно потрапили до квартири чоловіка – адвокат сам відчинив вхідні двері та пустив вбивць до приміщення. Під час розмови знайомий схопив адвоката за шию та почав душити. Засуджений у цей час тримав руки жертви.
 
Після розправи над адвокатом, молодики обшукали квартиру та заволоділи його майном на загальну суму понад 350 тис. грн. Забрали коштовності, фотоапарат, мобільні телефони, гроші тощо.
 
Засудженого затримали у квітні того ж року в Києві. У нього вдома правоохоронці знайшли частину викрадених речей адвоката.
 
Другого учасника вбивства (30-річного чоловіка) знайшли мертвим в Одесі - без ознак насильницької смерті. При ньому були ювелірні вироби, що належали адвокату.
 
Довідково:

Наразі вирок суду не набув чинності. Триває час на апеляційне оскарження. Зловмисник, на вимогу прокуратури, перебуває під вартою.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1179