Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2016

Ю.Данильченко: Якщо не запрацює каральний механізм, чиновники не перестануть брати хабарі (фото, відео)

Боротьба з корупцією - багаторічний пріоритет діяльності органів прокуратури. Однак після Революції Гідності, коли саме тотальна корупція стала однією з її причин, цей напрямок діяльності набув нових акцентів.

Відео ТУТ
 
Про це під час оперативної наради за підсумками роботи органів прокуратури області у 2015 році розповів прокурор області.
 
"Сьогодні у боротьбі з корупцією громадськість цікавлять тільки реальні результати. У 2015 році прокурорами затверджено та направлено до суду 97 обвинувальних актів щодо 104 осіб, підозрюваних у корупції. Із 47 винесених судами вироків тільки 5 з реальною мірою покарання. Не можна, звичайно, не відзначити певний прогрес. Наприклад, у 2013 році жоден корупціонер не був посаджений у в'язницю. Але й 5 корупціонерів - це не те, чого від нас зараз вимагає суспільство", - зауважив Ю. Данильченко.
 
Прокурор області нагадав про затриманих двох співробітників Обленерго під час отримання неправомірної вигоди, яких суд відпустив під нічний домашній арешт. Це означає, що вони продовжують ходити на роботу і мають можливість і  надалі скоювати корупційні злочини.
 
"У нас зараз немає "священних корів", корупціонери виявляються практично у всіх сферах державної і правоохоронної діяльності і на всіх рівнях. Але, якщо не запрацює каральний механізм, чиновники не перестануть брати хабарі і кардинально нічого не зміниться", - впевнений прокурор області.
 
 

Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області 

кількість переглядів: 1610