Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2013

На Харківщині райдержадміністрація незаконно передала в оренду понад 262 га земель

Куп’янською міжрайонною прокуратурою виявлено порушення законодавства при наданні райдержадміністрацією у користування земель водного фонду.

За інформацією міжрайонного прокурора Олексія Хоменко, адміністрацією в порушення вимог ст. 123, ст. 124 Земельного кодексу України незаконно відведені у користування 9 фізичним та юридичним особам землі водного фонду  загальною площею 167,4 га. Ділянки видані на умовах оренди без розроблення документації із землеустрою.
 
Крім того, без попереднього встановлення меж на місцевості, на під ставі лише технічної документації відведені землі водного фонду ще 5 підприємцям, у тому числі 1 сільськогосподарському, площею понад 90 га.
 
В іншому випадку, в технічній документації на відведення двох ділянок (загальна площа - 46,5 га) не визначено прибережну захисну смугу. До того ж не розроблено проект відведення землі.
 
Міжрайонною прокуратурою до господарського суду Харківської області заявлено 15 позовів про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок водного фонду загальною площею 262,31 га. 
    

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 76754