Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2013

Двоє «перевертнів у погонах», через яких затриманий вистрибнув з вікна міськвідділу, отримали вирок

Вироком Первомайського міськрайонного суду від 24.09.2013 року до семи з половиною років позбавлення волі засуджено двох колишніх міліціонерів  Лозівського міського відділу внутрішніх справ.

Як повідомив Первомайський міжрайонний прокурор Руслан Скуратович, вказані особи визнанні винними у вчиненні протиправних дій, пов’язаних із застосуванням психологічного впливу на доставленого до міліції.
 
Обставини справи:
 
9 січня 2011 року лейтенант та капітан міліції доставили до міськвідділу мешканця Лозової разом із співмешканкою та донькою. Шляхом психологічного впливу та погроз правоохоронці змушували чоловіка зізнатись в кримінальному злочині.
 
Чоловік, побоюючись за здоров’я та життя сім’ї, вирішив привернути увагу та вистрибнув з 4 поверху будівлі міськвідділу. Від отриманих тілесних ушкоджень, потерпілий помер у лікарні.
 
Доки тривало слідство, міліціонери ще «встигли» у квітні того ж року провести незаконний обшук у наркозалежного лозівчанина та вимагали у нього гроші за не притягнення до кримінальної відповідальності. Однак, кошти вони так і не отримали.
 
Довідково:   
 
Суд визнав винним обох працівників правопорядку у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3. ст. 365 (перевищення службових повноважень із застосуванням насильства, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 127 (катування за попередньою змовою групою осіб) ч. 2 ст. 162 (незаконне проникнення до житла особи, незаконне проведення огляду та обшуку вчинені службовою особою), ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем вчинене працівником правоохоронного органу) КК України.
 
Вирок не набрав законної сили. Триває термін апеляційного оскарження вироку.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4023