Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2014

Прокуратура контролює розслідування обставин пожежі на ювелірному заводі

Керівництво прокуратури Харківської області взяло на особливий контроль хід досудового розслідування пожежі, що сталася сьогодні у Київському районі Харкова.

Інформація про загоряння на території ПАТ «Хартрон» надійшла об 11 годині 30 хвилин.
 
По прибуттю на місце події оперативної групи ГУ ДСНС у Харківській області встановлено, що пожежею охоплено четвертий поверх п’ятиповерхової будівлі на території ПАТ «Хартрон», який викуплений та використовується приватним ювелірним підприємством. Пожежу попередньо кваліфіковано за четвертим ступенем небезпеки.
 
О 12 годині 48 хвилин силами оперативної групи пожежу було локалізовано.
 
За попередніми даними, внаслідок пожежі загинуло 8 осіб, 6 осіб госпіталізовано з отруєнням чадним газом, 1 особу – з тілесними ушкодженнями.
 
На робочому місці на момент пригоди знаходилося близько двохсот працівників.
 
Причина виникнення вогню встановлюється.
 
На місце події виїжджали в. о. прокурора області Володимир Суходубов, прокурор м. Харкова Євген Попович,  співробітники  Київського райвідділу міліції, відділу спеціальної міліції ГУМВС України в Харківській області.
 
Дані про подію внесені до ЄРДР за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей). З числа працівників прокуратури м. Харкова призначено процесуальних керівників.
 
На даний час триває огляд місця події та пошук постраждалих осіб. Проводиться комплекс необхідних оперативно-слідчих дій із залученням фахівців та експертів для встановлення причин та обставин події.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3213