Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2014

Прокуратура надасть правову оцінку діям усіх учасників конфлікту у центрі міста

Прокуратура проводить перевірку законності дій учасників масових акцій у Харкові 22 червня.

 «Прокуратура ретельно перевірить усі обставини вчорашніх подій та надасть правову оцінку діям усіх учасників конфлікту», - наголосив прокурор області Василь Синчук під час зустрічі з представниками проукраїнського мітингу, що звернулися до прокуратури зі скаргами на дії правоохоронців.
 
В. Синчук запевнив присутніх, що проведення перевірки візьме на особистий контроль.
 
За словами заступника прокурора області Костянтина Туркова, на сьогодні до прокуратури звернулися представники лише однієї сторони конфлікту.
 
«Сьогодні ми отримали заяви від громадян про застосування фізичної сили працівниками міліції що охороняли громадський порядок під час проведення мітингів, підкреслю, несанкціонованих мітингів. За результатами перевірки ми будемо інформувати громаду», - відзначив К. Турков.
 
Нагадаємо, вчора у центрі Харкова відбулися дві громадські акції за цілісність України і за федералізацію країни. Між учасниками мітингів відбулися сутички, унаслідок яких міліція затримала понад 30 осіб, яких доставлено до райвідділів.
 
Прокуратура Харківщини звертається до мешканців області з проханням не порушувати громадський порядок під час проведення масових акцій та не піддаватися на провокаційні заклики. Насамперед відповідальне ставлення громадян до ситуації, що склалася в країні, є запорукою збереження спокою у регіоні. На будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації, правоохоронні органи області реагуватимуть в рамках чинного законодавтсва.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3706