Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2014

Заява нібито захисника Н. Штепи – це провокація та саботаж слідства

Учора у ЗМІ з’явилося інтерв’ю нібито захисника колишнього міського голови м. Слов’янська Нелі Штепи.

Хочемо повідомити, що зазначена громадянка не є офіційним захисником чи адвокатом підозрюваної Н. Штепи. До участі у провадженні цей так званий захисник не допущена, а отже, яке відношення ця жінка має до кримінального провадження у відношенні Н. Штепи, нам не відомо.
 
Щодо змісту заяви про нібито побиття підозрюваної, то прокуратура Харківської області розглядає такі заяви як провокацію та спробу саботажу слідства. Таким чином, Н. Штепа та її оточення намагається затягнути процес ознайомлення з матеріалами кримінального провадження та передачі його до суду. 
 
Це вже не перша спроба підозрюваної не допустити судового розгляду кримінального провадження. 8 жовтня, під час оголошення остаточної підозри в умовах СІЗО у присутності адвокатів вона відмовилась сама і заборонила захисниками підписувати будь-які документи. У подальшому вона відмовлялася виходити до слідчих із камери.
 
Слід наголосити, що на сьогодні офіційних заяв з приводу можливого застосування фізичного впливу до Н. Штепи ані до прокуратури, ані до міліції не надходило.
 
В той же час, якщо звернення від Штепи все-таки надійдуть, то буде обов’язково проведено медичне обстеження та проведена перевірка усіх доводів підозрюваної.
 
Нагадаємо, Н.Штепа підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4078