Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2014

Органи прокуратури готові реагувати на порушення виборчого законодавства в межах своєї компетенції – Ю. Данильченко (фото)

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко провів зустріч з представниками місії ОБСЄ зі спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради України.

Прокурор області роз’яснив, що саме входить до компетенції органів прокуратури під час проведення виборів. «Органи прокуратури за законом не мають права втручатися у виборчий процес. Якщо до нас надходять скарги, ми перенаправляємо їх за належністю. Є лише один випадок – це кримінально карані порушення, передбачені 157-159 статтями Кримінального кодексу України. У разі реєстрації таких кримінальних проваджень прокуратура здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні», - відзначив Ю. Данильченко.
 
Він повідомив, що на сьогодні на території регіону зареєстровано 5 кримінальних проваджень за  ст. 157 КК України.
 
Крім того, Юрій Данильченко розповів, що у день голосування у прокуратурі буде організовано чергування відповідальних працівників для максимально оперативного реагування на порушення виборчого законодавства.
 
Під час зустрічі сторони обговорили подальший механізм взаємодії, зокрема, обміну інформацією та домовились про співпрацю, як у передвиборчій період, так і після проведення голосування. 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2280