Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2014

Прокуратура виявила багатомільйонні розкрадання у КП «Жилкомсервіс»

Відділом захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави виявлені факти розкрадання майна КП «Жилкомсервіс» його службовими особами в особливо великих розмірах.

Як повідомив заступник прокурора області Олександр Стратюк, комунальне підприємство уклало низку договорів про постачання товарів, робіт та послуг, за якими здійснило виплати. Однак, за даними органів доходів і зборів, більше двох десятків підприємств, з якими укладалися угоди, мали ознаки фіктивності.
 
Таким чином посадовці КП, зловживаючи службовим становищем, з метою заволодіння коштами підприємства, перерахували фіктивним контрагентам лише за попередніми розрахунками 25 млн. грн. для подальшого їх переведення в готівку.
 
Разом з тим підприємство роками «накопичувало» борги перед іншими КП, що надають послуги харків’янам з водопостачання, утримання прибудинкових територій тощо. Така ситуація ставила під загрозу роботу комунальної інфраструктури усього міста. Зокрема, не давала можливості розрахуватися за поставлену на КП електроенергію з «Харківобленерго». 
 
Прокуратура області розпочала кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).
 
Досудове розслідування проводиться органами внутрішніх справ. Його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 6033