Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2014

14 особам, причетним до серії вибухів на Харківщині, оголошено підозри (фото)

На сьогодні 14 особам, причетним до організації низки вибухів у Харкові та області, оголошено про підозри у скоєнні відповідних злочинів.

Про це на спільному брифінгу з начальником УСБУ в області Олександром Пивоваром повідомив прокурор області Юрій Данильченко.
 
«Сімом з цих осіб за клопотанням прокуратури обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Ще двом запобіжний захід буде обрано протягом найближчої доби. П’ятеро наразі оголошені у розшук», - уточнив прокурор області.
 
Він розповів, що протягом липня-листопада на території Харківщини діяла терористична організація «Харківські партизани». Основною їх ціллю було скоєння терактів, пошкодження чи знищення важливих об’єктів, у т. ч. оборонного значення для дестабілізації громадського порядку, залякування населення шляхом вибухів та використання зброї.
 
За його словами, члени цієї групи причетні до скоєння низки злочинів, а саме: підрив електроопори поблизу сел. Безлюдівка, збройний напад на Лозівський військовий комісаріат та вибух у пабі «Стіна» на вул. Римарській.
 
«Окрім того, вдалося попередити 9 запланованих ними злочинів, таких як диверсії та терористичні акти. Зокрема, члени групи планували вбивство одного з проукраїнських активістів міста та підрив технічної шахти поблизу держпідрємства «Завод ім. Малишева», - наголосив Ю. Данильченко.
 
Частину терористичної групи співробітникам СБУ вдалося затримати 23 жовтня, коли ті планували скоїти вибух заводу піротехніки. Інша частина була затримана на початку цього тижня.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) триває. Його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3703