Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2014

Затримано «псевдодаішників», що «збирали данину» з водіїв

Сьогодні до Красноградського району Харківщини доставлено 4 громадян України, які видавали себе за працівників ДАІ.

Як повідомив прокурор району Володимир Говоруха, «псевдодаішники» зупиняли водіїв на трасі та вимагали з останніх кошти за нібито непритягнення до відповідальності за порушення правил дорожнього руху.
 
Однак під час такого «збору данини» у Новомосковському районі Дніпропетровської області одна з жертв поскаржилася на дії «дорожнього патруля» бійцям батальйону «Айдар».
 
Бійці вирішили перевірити інформацію. Виявилося, що одяг «автоінспекторів» зовні схожий на формений, відрізняються лише нашивки. Коли ж вони попросили патрульних показати посвідчення, останні продемонстрували посвідки, роздруковані на звичайному принтері членів Всеукраїнської громадської організації.
 
Айдарівці провели затримання та доставили до найближчого райвідділу міліції  - до Красноградського району.
 
За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи).
 
Після проведення першочергових слідчих дій кримінальне провадження планується направити за місцем скоєння злочину, тобто до органів внутрішніх справ Новомосковського району Дніпропетровської області.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4385