Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2014

На Харківщині 81 особа підозрюється у злочинах проти Євромайдану (фото)

Сьогодні, 25 грудня, у прокуратурі Харківської області відбулося засідання колегії. Головним питанням, що розглядалося, є стан розслідування кримінальних злочинів під час Євромайдану.

За словами прокурора області Юрія Данильченка, розкриття цих злочинів та покарання винних чи не найголовніший пріоритет у роботі усієї правоохоронної системи регіону.
 
«Ліміт довіри суспільства до правоохоронців та суддів майже вичерпано. Нині у нас є останній шанс довести громадянам, що «революція гідності» відбулася не тільки на вулицях, а й у владних кабінетах. Тому ми маємо у максимально короткі терміни, але в той же час максимально якісно розслідувати вказану категорію проваджень. Тільки при наполегливому та професійному забезпеченні своєї діяльності, ми з вами зможемо чесно звітувати народу та державі, що ми гідно виконали свої обов’язки зі збереження нашої держави», - звернувся до учасників засідання Ю. Данильченко.
 
Як повідомив заступник прокурора області Артем Степанов, на сьогодні у злочинах проти учасників мирних акцій протесту на Харківщині викрито 81 особу, 6 з них оголошено в розшук.
 
За його словами, до суду направлено вже 20 кримінальних проваджень за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканість держави, участі у масових заворушеннях та хуліганства (ст.110, 294, 296 КК України) з обвинувальними актами стосовно 77 осіб.
 
«Так, слідчими прокуратури області завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно полковника міліції, через службову недбалість якого 19 лютого біля Академії внутрішніх військ від дій так званих «тітушок» постраждали учасники мирної акції», - розповів А. Степанов.
 
Він додав, що наразі судами винесено 2 обвинувальних вироки стосовно 4 осіб, причетних до зазначених злочинів, які набрали чинності. При цьому одній особі призначено покарання у вигляді реального позбавлення волі.
 
Окрім того на колегії обговорили стан досудового розслідування та процесуального керівництва в кримінальних провадженнях, розпочатих за результатами наглядової діяльності прокуратури.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 3614