Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2015

У теракті в Харкові використано саморобний пристрій – попередні висновки

За попередніми висновками фахівців вибухово-технічної служби, вибух здійснено шляхом підриву саморобного вибухового пристрою, розміщеному в ґрунті біля огорожі суду.

На даний час призначено низку експертних досліджень. Зокрема, комплексна вибухотехнічна та експертиза вибухових речовин, продуктів вибуху, 13 судово-медичних експертиз, судова-дактилоскопічна експертиза, судова молекулярно-генетична експертиза.

Крім того, по провадженню на даний час допитано 115 осіб.

У кримінальному провадженні призначено групу процесуальних керівників, до складу якої увійшли 4 прокурора та 27 слідчих СВ УСБУ в Харківській області, експерти.
 
 Кількість постраждалих – 13 осіб. Усі вони доставлені до медичних закладів. 3 з них жінки. Наймолодший  - 1997 року народження. Найстарший – 1968 року народження.  Усі постраждалі – мешканці міста Харкова.

В рамках проведення антитерористичної операції та розслідування кримінальної справи за фактом скоєння терористичного акту біля Московського районного суду м. Харкова усі правоохоронні органи регіону переведені на посилений режим несення служби.

Зокрема, збільшено кількість патрулів  та посилений склад нарядів, які несуть службу з охорони громадського порядку, а також здійснюють охорону об’єктів можливих терористичних посягань. З метою унеможливлення ввезення до Харкова та області вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин введено посилений режим роботи контрольних блокпостів.

Посилено також прикордонний контроль та контроль за видачею документів, що посвідчують особу з метою запобігання їх фальсифікації, підробленню або незаконному використанню. Посилено контроль за виявленням у пасажирів підроблених проїзних документів, що дають право на проїзд у транспортних засобах міжміського та міжнародного сполучень.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3419