Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2015

У Харкові засуджено двох чоловіків, що збирали інформацію для терористів

У лютому Орджонікідзевським районним судом м. Харкова 47-річний місцевий мешканець визнаний винним за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави.

За інформацією начальника управління прокуратури області Олександра Шевченка, протягом  минулого року чоловік збирав інформацію про пересування військ Збройних сил України і передавав ці дані бойовикам так званих ДНР і ЛНР.

Крім того, засуджений через соцмережі отримував інформацію про пересування українських військових територією сусідніх областей. Свої «звіти» він надсилав замовникам також через мережу інтернет.

За вироком чоловікові визначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

У грудні 2014 року цим же районним судом до півтора років ув'язнення засуджено чоловіка, який також займався збором інформації про місце розташування та просування військ ЗСУ та Нацгвардії.

Він фотографував пересування військових підрозділів залізницею та надсилав ці дані через інтернет «замовникам».

Крім того, за даними слідства засуджений отримав від бойовиків обладнання для «перехоплення» інформації, яке повинен був встановити біля одного з аеропортів області. Але співробітники служби безпеки не дали йому довести справу до кінця.

Судом цей громадянин визнаний винним за ч. 2 ст. 258-4 КК України.
 
Довідково:

За результатами розслідування злочинів за фактами проявів сепаратизму і тероризму Службою безпеки України до суду направлено - 30 кримінальних проваджень щодо 35 осіб, що є найбільшим показником у державі. 19 з них вже розглянуто судом та винесено обвинувальні вироки.

 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3546