Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2015

Мати намагалася позбавити рідних доньок квартири. Прокуратура захистила право на житло малолітньої сестри

Комінтернівський районний суд м. Харкова задовольнив позовну заяву прокурора району, що став на захист інтересів 11-річної дитини, яку рідна мати позбавила даху над головою. 

Як повідомив прокурор району Денис Мишков, суд визнав недійсним договір купівлі-продажу квартири, у якій проживала дівчинка разом із сестрою, що замінила їй матір.

За його словами, прокурорська перевірка виявила грубі порушення житлових прав неповнолітньої, яка, завдячуючи матері-зозулі, виявилася безхатченком. Зараз вона проживає у Харківському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей "Гармонія".

"Мати не лише покинула дитину немовлям на старшу доньку, а й позбавила її права на родинний дах. Вона не зареєструвала дівчинку у власній квартирі, у якій та проживала від народження. А через 10 років продала помешкання, на яке її менша дитина також мала право власності. Причому договір купівлі-продажу був складений без дозволу органу опіки та піклування, що є грубим порушенням чинного законодавства", - розповів Д. Мишков.

У суді прокуратура району відстояла права та інтереси неповнолітньої.

Наразі рішення суду не набрало чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Вирішується питання про позбавлення матері батьківських прав.

 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3517