Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2015

Прокуратура області розпочала розслідування службової недбалості працівників СУ ГУМВСУ в області

Прокуратура Харківської області розпочала досудове розслідування за фактами службової недбалості та невиконання судового рішення міліціонерами (ч.1 ст. 367  та ч. 2 ст. 382 КК України).

Працівники міліції під час проведення досудового розслідування тимчасово вилучили у підприємця товар і не повернули навіть після рішення суду.

Кримінальне провадження за фактом незаконного використання знака для товарів і послуг чи фірмового найменування (ст. 229 КК України) було розпочато ще у липні 2014 року. У жовтні  слідчий СУ ГУМВСУ в області провів у приміщеннях, що належать підприємцю, обшуки. Тоді ж було вилучено товар на суму понад 200 тис. грн.

За законом майно, яке вилучається після обшуків, має бути або арештоване за рішенням суду, або повернуто власнику. Однак міліціонер не зробив ані першого, ані другого.

Господар товару одразу ж звернувся до суду, який 18 листопада видав постанову про повернення незаконно конфіскованого майна.
Слідчий не виконав рішення суду, і підприємець до цього часу так і не отримав свій товар.

У той же час жінка неодноразово зверталася до керівників слідчого зі скаргами на підлеглого, однак і ті проігнорували заявницю, і рішення суду так і не було виконано.

Стосовно слідчого розпочато кримінальне провадження за фактом невиконання судового рішення. А двом міліціонерам керівного складу СУ ГУМВСУ в області інкримінується службова недбалість.

Досудове розслідування проводить прокуратура Харківської області.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2570