Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2015

Прокуратура Харківщини попередила розпродаж державної землі на 43 млн. грн.

Господарський суд області задовольнив позов прокурора Дергачівського району і зобов'язав одного з обслуговуючих кооперативів повернути державі 54,6 га землі вартістю 43 млн. грн.

За інформацією прокурора району Олександра Шевцова, суд визнав недійсним рішення сесії однієї з селищних рад щодо безоплатної передачі землі у приватну власність одному з кооперативів.   

«У 2009 році місцеві депутати проголосували за передачу під забудову майже 55 га землі експлуатаційному кооперативу. Однак, право на безкоштовне отримання ділянок мають лише житлово-будівельні кооперативи, як об’єднання громадян, що потребують покращення житлових умов. До складу ж цього кооперативу входило лише три члени. Причому, жоден з них не стояв на черзі на квартиру», - зазначив О. Шевцов.

Згодом нові власники поділили ділянку на 295 частин (по 15-20 соток кожна) для подальшої  їх реалізації. Проте, за втручання прокуратури продаж землі було попереджено.

У зв'язку з цим  прокуратура району подала позов про скасування рішення сесії міськради, а також державних актів і державної реєстрації права власності на вказану земельну ділянку.



Прес-служба прокуратури Харківської  області

кількість переглядів: 2863