Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2015

У прокуратурі обговорили питання координації зусиль правоохоронців у боротьбі з тероризмом, сепаратизмом та корупцією

Сьогодні, 27 лютого, у прокуратурі Харківської області відбулося координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону.

На засіданні обговорено стан запобігання і протидії злочинності та корупції, у тому числі її організованим формам, виконання вимог законодавства про мобілізацію. Особливу увагу приділено питанням протидії проявам тероризму і сепаратизму.
 
«Бракує наступальності зусиллям оперативних підрозділів міліції, ГУ Міндоходів, прикордонної служби у викритті каналів надходження на територію регіону засобів ураження. Вимагає суттєвої активізації оперативна робота у зв’язку зі збільшенням витоку нелегальної зброї з території проведення антитерористичної операції», - відзначив прокурор області Юрій Данильченко.
 
За його словами, у пріоритет усім без виключення правоохоронцям поставлено питання встановлення джерел фінансування та технічного забезпечення злочинців, які розпалюють сепаратистські настрої, викриття та припинення протиправної діяльності організаторів та «координаторів» масових заворушень, встановлення причетності до них високопосадовців.
 
Щодо виконання Указу Президента України з проведення часткової мобілізації, то на нараді зазначено, що на цьому напрямку протягом останніх двох тижнів досягнуто певних позитивних зрушень. У той же час, до завершення цієї роботи ще необхідно зробити чимало.

«Існує низка проблем, які зараз прокуратура спільно з обласною владою, міліцією та іншими органами вирішує. Зокрема, є прогалини у координації між міліцією та воєнкоматами. Нами ретельно вивчається питання достовірності внесення відомостей до медичних карток військовозобов’язаних. Належна правова оцінка надається діям або бездіяльності керівників підприємств щодо виконання мобілізаційного плану», - розповів Ю. Данильченко.
 
Так, з початку року розпочато 236 кримінальних проваджень, пов'язаних з проведенням мобілізаційних заходів. 204 - стосовно громадян, які ухиляються від мобілізації та призову.
 
32 кримінальних провадження зареєстровано у відношенні керівників підприємств за невиконання мобілізаційних планів.
 
5 проваджень з обвинувальними актами направлено до суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2382