Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2015

Прокуратура Харкова повертає місту з незаконної приватизації землю на 185 млн. грн.

Прокуратура м. Харкова подала до Господарського суду області позов щодо повернення територіальній громаді міста 26 га землі вартістю понад 185 млн. грн.

Як повідомив в. о. прокурора м. Харкова Олександр Фільчаков, у 2010 році рішенням сесії міської ради землю безплатно передано у власність одного з так званих "житлово-будівельних кооперативів" нібито під будівництво.

Фактично під виглядом ЖБК три людини, об'єднані в кооператив, без участі у земельних торгах стали власниками десятків гектарів міської території. Причому, жодна із них не перебувала на обліку з поліпшення житлових умов, що є однією з обов'язкових вимог при створенні ЖБК.

Більше того, за п'ять років будівництво на приватизованій ділянці так і не розпочалося.

"По суті, вказаний кооператив є обслуговуючим, і депутати не мали права передавати йому землю територіальної громади Харкова для житлової та громадської забудови", - розповів  О. Фільчаков.

У зв'язку з цим прокуратура району подала позов про скасування рішення сесії міськради, а також державних актів і державної реєстрації права власності на вказану земельну ділянку.

 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3273