Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2015

Сімейний підряд грабував харків’ян під виглядом покупців з Інтернету. Вирок суду: 9 років позбавлення волі

Московським районним судом м. Харкова у скоєнні розбоїв, поєднаних з проникненням до житла (ч. 3 ст. 187 КК України), визнано винними двох мешканців обласного центру.

За інформацією начальника управління прокуратури області Андрія Гончаренка, батькові та синові призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна кожному.

Обставини справи:

Батько та син розробили схему здійснення розбійних нападів. Так, син через один з найпопулярніших Інтеренет-ресурсів безкоштовних повідомлень відшуковував містян, що бажають продати якісь речі. Під виглядом покупців зловмисники домовлялися про зустріч і потерпілі самі впускали їх до своїх помешкань.

За цією схемою, протягом березня 2014 року розбійники скоїли два напади. У першому випадку вони «завітали» до жінки на Салтівці. Потрапивши до квартири, чоловіки зв’язали потерпілу пластиковими джгутами та почали її душити. Перелякана жертва віддала злочинцям всі гроші, що були вдома – 2,5 тис. грн. та 500 доларів. Також нападники прихопили ноутбук та ігрову приставку загальною вартістю 15 тис. грн.

Іншого разу жертвою стала жінка, що мешкає на вул. Героїв Праці. За тим же «сценарієм» злочинці заволоділи грошима, золотими прикрасами, норковою шубою та ноутбуком на загальну суму майже 30 тис. грн.

Довідково:

Вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3054