Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2015

Справу злочинної групи, яка організувала нелегальну міграцію, направили до суду

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканців Харківщини, які незаконно переправляли громадян Азербайджану через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як повідомив в. о. начальника відділу прокуратури області Олександр Цимбалістенко, 5 учасникам злочинної групи загрожує до 9 років позбавлення волі.

Обставини справи:

Мешканець одного з прикордонних районів області разом з 4-ма спільниками організував бізнес з незаконної переправи нелегалів через українсько-російський кордон. 

Спочатку чоловіки знаходили «клієнтів», яким потрібно було перейти кордон. Потім зустрічалися з ними у Харкові. Один із членів угрупування - колишній співробітник прикордонного загону, проставляв у паспортах іноземців підроблені дату-штамп прикордонної служби. Ця відмітка в документах дозволяла в подальшому нібито легально перебувати на території РФ.

Далі мігрантів підвозили на автомобілі до лінії кордону і переправляли в обхід встановлених пунктів пропуску на територію сусідньої держави. Зі сторони Росії «гостей» уже зустрічали співучасники злочинного угрупування та доправляли їх до Бєлгорода.

Таким чином протягом чотирьох місяців минулого року переправлено до РФ 5 громадян Азербайджану. При спробі незаконного перетину держкордону шостим нелегальним мігрантом членів угрупування було затримано.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3068