Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2015

Справу «чорних археологів», що торгували боєздатними раритетами, направлено до суду (фото)

Прокуратурою області затверджено та направлено до Харківського районного суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи, яка займалася виготовленням та торгівлею зброї.

Про це під час прямої лінії у газеті «Слобідський край» повідомив прокурор області Юрій Данильченко.
 
«Керівник злочинної групи - 57-річний харків'янин організував при громадській організації Слобожанського козацтва підрозділ «Пошук», яке займалося пошуками вогнепальної зброї та вибухових пристроїв у місцях бойової слави козацтва та бойових дій, що проходили під час війни.
 
У злочинне угруповання входили також його син і знайомий. Крім того, до нелегальних розкопок залучалися ще 4 людини», - розповів Ю. Данильченко.
 
За його інформацією знахідки «умільці» реставрували і доводили до бойової готовності, після чого реалізовували. За півроку (з липня 2014 р. по січень 2015 р.) учасники ОЗГ продали 1,2 тис. патронів до нарізної стрілецької зброї за 6 тис. грн., 32 корпуси гранат за 20 тис. грн., семизарядний пістолет «Наган» за 5,4 тис. грн.
 
Ватажок злочинної групи був затриманий 20 січня цього року під час спроби продати карабін «Маузер».
 
У рамках кримінального провадження проведено низку обшуків за місцем проживання кожного з фігурантів. Правоохоронці знайшли спеціальне обладнання для реставрації зброї, майже 2,5 тис. патронів, ємності з порохом, 10 корпусів від гранат Ф-1 із загальним вмістом тротилу до 1 кг і два пістолети.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк  до семи років.
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратура Харківської області

кількість переглядів: 3762