Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2015

З початку року до суду направлено обвинувальні акти стосовно 30 корупціонерів – Юрій Данильченко (фото)

За 4 місяці 2015 р. направлено до суду 28 обвинувальних актів про корупційні злочини стосовно 30 осіб, які вчинили 33 корупційних злочини.

Про це під час прямої лінії у газеті «Слобідський край» повідомив прокурор області Юрій Данильченко.
 
Зокрема, до суду направлено кримінальне провадження Мереф'янського міського голови за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 40 тис. грн. за передачу у власність об'єкта комунальної власності за ч. 3 ст. 368 КК України.
 
«У червні планується направлення до суду обвинувальних актів за низкою резонансних кримінальних проваджень з корупційною складовою. Так, у березні 2015 року працівниками прокуратури області спільно зі слідчими СУ ГУМВСУ і оперативними працівниками УБОЗ ГУМВСУ в області виявлено факт отримання заступником начальника одного з Департаментів Харківської міської ради спільно з начальником відділу міськради неправомірної вигоди у розмірі 20 тис. грн. за невжиття заходів до підприємця, який працює без відповідних документів, за ч. 3 ст. 368 КК України», - відзначив прокурор області.
 
Крім цього Юрій Данильченко розповів, що  продовжують мати місце факти скоєння корупційних злочинів посадовими особами правоохоронних органів.
 
«Працівниками прокуратури області затримано заступника начальника Харківського міськуправління ГУМВСУ в області, який отримав від містянина неправомірну вигоду в розмірі 14 тис. грн. за безперешкодну торгівлю товарами без відповідних дозволів», - додав керівник обласного відомства.
 
Дії правоохоронця кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України.
 
Також Юрій Данильченко повідомив, що з початку року правоохоронними органами області складено та направлено до суду 66 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. З них 41 - складені органами прокуратури, 21- УСБУ в області, 4 - УБОЗ.
За результатами розгляду протоколів адміністративні стягнення у вигляді штрафів застосовані до 32 осіб.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3136