Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2015

Кінотеатр недоплачував за оренду землі. Прокуратура через касацію домоглася оплати в повній мірі

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу прокуратури Фрунзенського району м. Харкова і зобов’язав одне з КП міста платити орендну плату за землю за реальними розцінками.

Як розповів прокурор Фрунзенського району м. Харкова Станіслав Пієв, одне з комунальних підприємств міста, яке займається кінопоказом, відтепер буде платити 757, 8 тис. грн. орендної плати за землю на рік.
 
Договір оренди землі площею майже 1,5 га для експлуатації та обслуговування цілісного майнового комплексу КП було складено ще у 2004 році. Проте, він не відповідав Закону.
 
«Всупереч вимогам чинного законодавства, орендарем не було вчасно проведено грошову оцінку землі та не внесено зміни в частині вартості оренди до договору. Розмір цієї плати на рік, згідно з нормативною грошовою оцінкою землі, склав 757,8 тис. грн., що на 563,7 тис. грн. більше ніж платило підприємство», - пояснив С. Пієв.
 
Довідково:
 
В жовтні 2014 року Господарський суд області задовольнив позов прокуратури Фрунзенського району м. Харкова щодо внесення змін до договору оренди зазначеної земельної ділянки.
 
Відповідач оскаржив рішення в апеляційному порядку. Постановою Харківського апеляційного господарського суду у лютому цього року апеляційна скарга була задоволена.
 
Прокуратура району ініціювала питання касаційного оскарження рішення апеляційної інстанції, яке було задоволено у травні цього року.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 2712