Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2015

Прокуратура наполягає в суді на поверненні з незаконної оренди землі коледжу на 19 млн. грн.

Прокурором Нововодолазького району пред’явлено до суду позов про скасування незаконних наказів ГУ Держземагенства в області та повернення державі 900 га землі вартістю майже 19 млн. грн. 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, ці угіддя закріплені за Липковатівським аграрним коледжем. Зараз документація із землеустрою на вказані ділянки для одержання їх в постійне користування перебуває у стадії оформлення.

Однак минулого року на підставі наказів ГУ Держземагенства в області сільгоспугіддя перейшли в користування іншому суб’єкту господарювання з порушенням чинного законодавства.

«Оскільки земельні ділянки не становлять єдиного масиву, їх передача є незаконною. Крім того, за наслідками розроблення документації та відведення земель у користування громадянину не проведено нормативно-грошової оцінки. Внаслідок цього бюджет недоотримає значних коштів», - розповів О. Мельник.

Наразі судовий розгляд триває.

Раніше аналогічні накази ГУ Держземагенства в області стосовно незаконного відведення 1,2 тис. га землі, що знаходяться в користуванні  коледжу, також оскаржені в суді.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2559