Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2015

Прокуратура наполягає на поверненні державі земель оборонного заводу в центрі Харкова

Прокуратурою Київського району м. Харкова внесено апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Харківської області відносно визнання недійсним державного акту на право користування земельною ділянкою одним з державних підприємств оборонно-промислового комплексу.

Як розповів покурор району Олександр Фільчаков, вказаним рішенням  ДП залишилося без усієї землі, на якій саме і розташований завод.
 
Суд вирішив віддати понад 16 га публічному акціонерному товариству лише на тій підставі, що на частині цих земель знаходяться приміщення вказаного ПАТ.
 
«Суд незаконно та необґрунтовано прийняв рішення на користь публічного акціонерного товариства і визнав недійсним державний акт держпідприємства на землю. В ході розгляду справи судом не встановлено жодного порушення вимог чинного законодавства підприємством. Більш того, це рішення було прийнято без відома Державного концерну «Укроборонпром». Хоча саме концерн управляє об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі», - пояснив О. Фільчаков.
           


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2859