Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2015

Суди задовольнили позови ювенальних прокурорів Харківщини на 1 млн. грн. (фото)

За 6 місяців поточного року суди задовольнили 35 позовів прокурорів з питань захисту інтересів дітей на суму понад 1 млн. грн.

 Про це повідомив заступник прокурора Харківської області Євген Безбородов  під час розширеного засідання колегії прокуратури Харківської області за підсумками роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2015 року.
 
Зокрема, суди підтримали позовні вимоги прокурорів і повернули з незаконної оренди низку приміщень дитячих навчальних закладів, стягнули заборгованість за оренду освітніх установ. Також через суд ювенальні прокурори захистили права неповнолітніх на отримання стипендій, одноразових допомог та пенсію з втрати годувальника.
 
Загалом,  прокуратурою області забезпечено участь у 229 справах, пов’язаних із захистом інтересів дітей.
 
Крім того, протягом півріччя розпочато 13 кримінальних проваджень, з яких 10 стосується захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, в тому числі - додержання вимог бюджетного законодавства при проведенні  держзакупівель продуктів харчування для закладів освіти. 
 
Також прокуратурою виявлені факти функціонування приватних дитячих закладів дошкільної освіти без отримання відповідної ліцензії на освітні послуги.
 
 

 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2598