Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2015

Справу мера Люботина передано до суду

Прокуратурою області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно Люботинського міського голови за фактом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди поєднане з вимаганням).

Як розповів начальник управління прокуратури області Денис Маслій, досудовим слідством встановлено, що посадовець вимагав та отримав 500 доларів США та 32 тис. грн. за винесення на сесію міськради питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, розташованої в м. Люботин та його позитивного вирішення.
 
Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, 1 квітня цього року прокуратура області спільно з УДСБЕЗ ГУМВСУ в області затримали чиновника після отримання ним неправомірної вигоди.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2808