Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2015

Справу злочинної групи, яка розводила водіїв на гроші, передано до суду

Прокуратура області затвердила та направила до Харківського районного суду обвинувальний акт за фактом вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України), грабежу (ч. 2 ст. 186 КК України) та самовільного присвоєння владних повноважень (ч.1 ст. 353 КК України).

Як розповів     заступник начальника управління прокуратури області Нвер Антонян, в ході досудового слідства встановлено, що протягом червня 2013 року - грудня 2014 року у складі організованої злочинної групи співробітник МВС, його товариш - єкс- міліціонер та жінка легкої поведінки на автошляху Харків-Київ вчинили 8 епізодів вимагання грошових коштів у громадян.
 
"Жінка підшукувала клієнтів для надання інтимних послуг. Інші учасники змови представлялися міліціонерами та "затримували" повію, а з її клієнта вимагали гроші за непритягнення до відповідальності та нерозголошення особистих даних. В окремих випадках факт отримання інтимних послуг фіксувався на відео. Збереження таємниці оцінювали від 500 до 5 тис. доларів США", - пояснив Н. Антонян.
 
Нагадаємо, співробітники прокуратури області та УБОЗ ГУМВСУ в області затримали зловмисників у грудні минулого року під час отримання 18 тис. грн. від чергової жертви.
 
Учасникам злочину загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Довідково:
 
Екс-міліціонеру інкримінується вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України); самовільне присвоєння владних повноважень (ч. 1 ст. 353 КК України); перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку (с. 286 КК України).
 
Міліціонеру - вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України); грабіж (ч. 2 ст. 186 КК України).
 
Жінці, яка надавала інтимні послуги інкримінується вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України).
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2999