Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2015

Сьогодні є реальна можливість для ентузіастів, професійних юристів, приєднатися до будівництва нової прокуратури – Давід Сакварелідзе (фото)

Сьогодні у прокуратурі Харківської області відбулася зустріч заступника Генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе з представниками юридичної спільноти Харківщини, Полтавщини, Сумщини та Луганщини.

«Для мене велика честь сьогодні з цього місця і з цієї трибуни анонсувати ще раз відкритий конкурс прокуратури на вакантні посади місцевих прокурорів, їх заступників по всій Україні. Що насправді історичного у цієї реформи? Навіть в країнах Європи ніхто не оголошував відкриті конкурси на такі важливі посади укрупнених прокуратур», - відзначив Давід Сакварелідзе.
 
За словами, заступника Генерального прокурора України, нинішня реформа - це перша можливість для реальних ентузіастів, професійних юристів приєднатися до будівництва нової прокуратури.
 
Відповідаючи на питання журналістів про його готовність пройти тестування, Давід Сакварелідзе розповів, що тричі в різний час проходив такі тести. «На сьогодні моя посада не передбачає проходження тестування, але якщо буде така потреба і вимога, я знову їх можу здати», - підкреслив Сакварелідзе.
 
Крім того, кандидатів на посади цікавило чи можливі під час тестування зловживання і наскільки захищена система. «Та компанія, і та команда, яка буде вибрана Євросоюзом, за стандартами Євросоюзу, вона буде відповідати за всі результати тестування.
 
Звичайно завжди є ризики. Навіть програму Пентагону ламали. Але та система, яка була запропонована і закладена в самий тендер, вона фактично виключає можливості того, що хтось зможе підтасувати чи отримати якісь привілеї під час тестування. Для цього буде існувати окрема комісія, робоча група, яка кожен такий кейс буде контролювати і отримувати регулярну інформацією про будь-які збої», - наголосив заступник Генерального прокурора України.
 
Нагадаємо, для прийому документів від бажаючих взяти участь у конкурсі створено 5 регіональних центрів. Загалом конкурс пройде в 4 етапи.
 
На сьогоднішній момент Харківським територіальним центром прийнято 632 заяви. На заміщення керівних посад у місцевих прокуратурах Харківської області надійшло 320 заяв.
 
 
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3589