Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2015

Прокуратура попередила відчуження землі держоборонпідприємства

Харківський апеляційний господарський суд у повному обсязі задовольнив скаргу прокуратури Київського району м. Харкова та скасував незаконне судове рішення про визнання недійсним державного акту на право користування земельною ділянкою одним з державних підприємств оборонно-промислового комплексу.

 Як розповів прокурор району Олександр Фільчаков, завдяки принциповій позиції прокуратури державному підприємству повернуто право на володіння і користування землею площею близько 16,5 га орієнтовною вартістю понад 116 млн. грн., на якій, власне, і розташоване підприємство.
 
 Нагадаємо,  минулого року господарський суд області вирішив віддати ділянку одному з публічних акціонерних товариств на підставі, того що на частині цих земель знаходяться приміщення вказаного ПАТ і визнав недійсним державний акт держпідприємства на землю. Вказаним рішенням ДП залишилося без усієї землі, на якій саме і розташований завод.
 
Проте в ході розгляду справи судом не встановлено жодного порушення вимог чинного законодавства підприємством. Більш того, це рішення було прийнято без відома Державного концерну «Укроборонпром». Хоча саме концерн управляє об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі.
 
У травні поточного року прокуратурою було внесено апеляційну скаргу на рішення суду.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2845