Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2015

Прокуратура через суд повернула відчужений елеватор вартістю 40 млн. грн.

Господарський суд області задовольнив позов прокурора Балаклійського району та визнав незаконним відчуження у приватну власність нежитлових будівель та споруд одного з елеваторів району.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, у 2012 році виконкомом Савинської селищної ради прийнято рішення про видачу державному підприємству, реорганізованому в публічне акціонерне товариство, свідоцтва про право приватної власності на об’єкти нерухомості.
 
"Проте, за даними виконкому селищної ради, зміну форми власності майнового комплексу документально не підтверджено. Крім того, відповідно до закону дане підприємство не підлягає приватизації та корпоратизації. Таким чином, завдяки втручанню прокуратури у власність держави повернуто об'єкт площею понад 25 тис. кв. м вартістю більше 40 млн. грн.", - пояснив О. Мельник.
 
Наразі рішення суду не набуло чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Нагадаємо, у липні поточного року за аналогічним позовом Ізюмського міжрайонного прокурора у власність держави повернуто майновий комплекс хлібоприймального підприємства площею 12,5 тис. кв. м вартістю 37 млн. грн.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області
 
 

кількість переглядів: 2427