Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2015

За «втрату» віртуальних цінностей зловмисник вимагав реальні. Прокуратура оскаржує "умовний" вирок

Прокуратура Московського району м. Харкова оскаржила в апеляції вирок суду, яким 20-річного ігромана, визнаного винним за  ч.1, 2 ст.189  (вимагання чужого майна шляхом погроз, вчинене повторно) КК України, засуджено до 4 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.

Як повідомив прокурор району Олексій Лесенко, молодий чоловік погрозами заставляв 14-річного знайомого викрадати у батьків золоті прикраси і віддавати йому в обмін на нібито зниклі дорогі речі в комп’ютерній грі.
 
Спершу молодик надав підлітку доступ до свого аккаунту комп’ютерної гри «Dota 2», а потім неправдиво заявляв про зникнення дорогих облаштунків його віртуальних постатей.  Після цього спритник, погрожуючи розповісти батькам та міліції про «віртуальну крадіжку», став вимагати від хлопця реальних золотих виробів.
 
«Під страхом розголошення таємниці підліток брав у батьків коштовності і віддавав, щоб «розрахуватися» зі старшим товаришем. За таких обставин дитина тричі виносила золото з дому. Загалом в обмін на віртуальні цінності зловмисник виманив коштовностей на загальну суму майже 20 тис. грн.», - розповів О. Лесенко.
 
Наразі в апеляції прокурор наполягає на реальному терміні покарання злочинця.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2927