Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2015

На кордоні припинено канал контрабанди товарів для інтернет-магазинів (фото)

Прокуратурою області спільно з працівниками прикордонної служби та ДФС в області викрито та припинено контрабанду товарів через кордон України з Російською Федерацією поза пунктами пропуску та без будь-якого митного оформлення.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян, 11 серпня затримано харків'янина, який намагався в обхід кордону переправити товарів на суму близько 500 тис. грн.
 
Крім того, проведено обшуки, під час яких виявлені речі, підготовлені для переміщення на територію РФ. Серед них - горілка, жіночий одяг та ін.
 
"Зловмисники розміщували оголошення в мережі Інтернет про надання послуг з переміщення товарів через державний кордон. Така послуга коштувала від 50 до 100 грн. за 1 кг.
 
Отримавши замовлення, за допомогою місцевих жителів, автотранспортом переправляли речі росіянам-контрабандистам для подальшого їх транспортування до кінцевого покупця", - розповів А. Оганнісян.
 
На теперішній час правоохоронцями встановлюється, як довго діяв цей канал контрабанди.
 
Лише за попередніми розрахунками цей бізнес щороку приносив дохід близько 8 млн. грн. Від сплати податків злочинці ухилялися.
 
Досудове розслідування проводиться за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 КК України). Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Проводяться необхідні першочергові слідчі та розшукові дії.

 
 

Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 3503