Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2015

Залізничнику-диверсанту та його пособникам обрано запобіжний захід

Київський районний суд м.Харкова обрав запобіжний захід для підривника залізничної колії на перегоні "Харків - Куп'янськ" та двох його пособників.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький, 39-річному мешканцю області, який намагався підірвати залізничну колію, оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст.15, ст. 113 КК України (закінчений замах на вчинення диверсії) і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави.
 
Його 30-річному знайомому, працівнику прикордонної служби інкримінується пособництво замаху на вчинення диверсії (ч. 5 ст. 27; ч. 2 ст. 15; ст. 113 КК України). Він також утримуватиметься під вартою без можливості внесення застави.
 
31-річному затриманому, що зберігав боєприпаси для своїх товаришів оголошено підозру за ч.1 ст. 263 КК України (зберігання бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) та обрано запобіжний захід - тримання під вартою з заставою майже 100 тис. грн.
 
Диверсанта було затримано співробітниками СВ СБУ в області та прокуратури області 12 серпня цього року, коли той заклав вибуховий пристрій під рейки залізничної колії.
 
Під час обшуків у зловмисників вилучено дві гранати до підствольного гранатомету, патрони калібру 5,45 мм, план-схеми та карти районів області.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3041