Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2015

На Харківщині депутат районної ради постане перед судом за посягання на територіальну цілісність України

 Прокуратурою області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата однієї з районних рад області.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Павла Угровецького, депутат обвинувачується за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 263 КК України (умисні дії, направлені на зміну меж території України, вчинених представником влади за попередньою змовою групою осіб, а також зберігання боєприпасів).
 
За даними слідства, підозрюваний в лютому цього року зв’язався з керівником групи бойовиків так званої «ЛНР» та запропонував свою допомогу в проведені низки заходів, направлених на зрив мобілізації до лав Збройних Сил України на території району. Метою вказаних заходів було розширення меж тимчасово окупованих територій держави та подальше відокремлення від України цілого регіону. 
 
Зокрема, представник місцевої влади пообіцяв організувати канал постачання до Харківської області із зони проведення АТО військової форми, боєприпасів, зброї та іншого. Також він планував надати авто для перевезення контрабанди, посприяти в організації супроводження працівниками ДАІ, підшукати житло для бойовиків та гаражі для зберігання боєприпасів.
 
Однак, під час першої ж спроби потрапити на територію Харківської області з "незаконним вантажем", бойовики, як і їх можновладний помічник були затримані працівниками УСБУ в області.
 
За інкриміновані злочини депутату загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2757